Huis » Grote » Beursin badpak glimmend grote tieten vrouw in rolstoel geneukt

Beursin badpak glimmend grote tieten vrouw in rolstoel geneukt

To browse Academia. Skip to main content. Log In Sign Up. Download Free PDF. Peptalk – de Engelse woordenschat van het Nederlands. Rik Smits. Dit boek gaat ook over lenen en betalen. Over lenen uit het Engels om precies te zijn, een verschijnsel dat minstens zo populair is als de ‘pee-elletjes’ ‘persoonlijke leninkjes’ waar van ’t Hek het over had. Lenen levert heel wat op.

Bijvoorbeeld automatisch een naam voor nieuwe dingen of begrippen. Waar zouden we zijn zonder mixers, self fulfilling prophesies, creditcards, of pumps? En een samenleving zonder sport en film ligt zelfs al zover achter ons dat bijna niemand zich nog realiseert dat we die woorden ooit uit het Engels gehaald hebben. Lenen is dus praktisch.

Ook wanneer er wel een Nederlands woord of een Nederlandse uitdrukking voor iets bestaat. Je kunt eens variëren: ‘hello’ roepen bij binnenkomst, ter afwisseling van ‘hallo’, ‘cheers’ zeggen in plaats van dat eeuwige ‘proost’. En speelse geesten krijgen er een nieuwe voorraad mogelijkheden bij: naar verluidt was ‘iedere lul z’n terminal’ lange tijd een gangbare slogan bij de firma Philips, en hamburgerverkoper MacDonalds maakte reclame voor zijn kipburgers door ze tot ‘tok of the town’ uit te roepen.

Vaak brengt een Engels woord ook een ander gevoel met zich mee: peptalk klinkt veel krachtiger dan ‘een opbeurend praatje’, en dus lijkt het wel of je er meer aan hebt. Maar voor dat lenen moeten we natuurlijk ook betalen. Opvallend veel dikdoeners, oplichters en meelopers hebben de Engelse woorden en kreten ontdekt als een onuitputtelijke inspiratiebron. Vandaar dat er tegenwoordig zoveel Engels te vinden is in de reclame, het bedrijfsleven, de politiek.

De verhullende functie van het gebruiken van Engels is niet gering: het klinkt al gauw veel interessanter, internationaler en dus beter dan in gewoon Nederlands, en met een beetje geluk weet de toegesprokene niet precies wat er met out of pocket uitgaven, vouchers, of met een unit manager bedoeld wordt. Degenen die toevallig geen of maar weinig Engels geleerd hebben, krijgen misschien wel de grootste rekening voor het massale lenen gepresenteerd.

Ze worden steeds vaker buitengesloten. Het is al lang geen uitzondering meer dat reclameteksten en -filmpjes geheel in het Engels, zonder vertalingen of ondertitels, over ons uitgestort worden. En er treden rare mengvormen op: veel te veel luie journalisten vertalen tegenwoordig hun in het Engels gevoerde gesprekken nog maar half, de kranten staan barstensvol onvertaalde begrippen, al dan niet cursief of tussen aanhalingstekens.

Titels van Engelstalige films of tv-series worden eigenlijk nooit meer in het Nederlands vertaald. Sterker nog: een beetje produktie van eigen bodem heeft vandaag de dag bijna altijd wel wat Engels in de naam, al is het maar ‘show’ of ‘quiz’. Kennelijk worden we geacht dat allemaal te kunnen volgen. Dat lukt ook steeds beter, hoewel iedereen in de krant, op tv of op zijn werk wel eens Engelse woorden tegenkomt die hij niet helemaal kan thuisbrengen.

Sommige woorden leven nu eenmaal hoofdzakelijk binnen een bepaalde hoek van de maatschappij, of binnen een bepaald vakgebied. Wie daar buiten staat moet dan maar raden waar het over gaat. Vaktermen hebben we alleen opgenomen als ze buiten de strikte kring van vakgenoten voorkomen, of als het om die onderwerpen gaat waar bijna iedereen zich deskundig over voelt, televisiereclame bijvoorbeeld. Bij het verzamelen hebben we geput uit wat we de afgelopen jaren uit de monden van mensen opvingen, en uit alles wat we in druk onder ogen kregen, van woordenboeken tot reclamefolders.

In de betekenisomschrijvingen hebben we waar dat aardig of nuttig is iets verteld van de achtergrond van woorden, ook van die die iedereen wel kent jeep, sandwich. Wie daarvan houdt kan daarom de woordenlijst ook als leesboek gebruiken. Volledige of foutloze woordenboeken bestaan niet, al is het alleen al omdat er nog dagelijks nieuwe woorden bijkomen. Voor de signalering van missers blijven we ons daarom warm aanbevolen houden.

We danken iedereen die ons zijn commentaar heeft gegeven op de eerste versie van dit boek, zeer speciaal de heren J. Want gevoelens komen maar zelden in hun rauwe vorm naar buiten, ze gaan eerst door een zeef, of langs een slijpmachine die de scherpe kantjes eraf haalt, of in een pannetje dat ze voorkookt. Enfin, die rare kronkel is een hele machinerie en natuurlijk een prachtig beschermmechanisme tegen veel moord en doodslag.

En het arsenaal aan dempers en verfijners groeit meestal een leven lang door. Onuitputtelijke bronnen voor het boetseren, verfraaien of verdraaien van gevoelens zijn buitenlandse talen. Als je iets in een andere taal zegt dan lijkt het wel of je maar speelt dat je dat zegt, terwijl je het toch echt zegt. Een andere taal zit niet zo in al je vezels en botten als je moedertaal.

En het aardige is dat dat onder moedertaalgenoten voor alle gesprekspartners geldt: ook degene tot wie je je in het buitenlands richt voelt zich op een andere manier aangesproken. Dat schept ongekende mogelijkheden voor prachtige uit het leven gegrepen toneelstukjes. Het buitenlands dat in de mode is – iedereen weet het -is het Engels. Het heeft het Frans als leverancier van nieuwe begrippen bijna helemaal verdrongen, en het valt zoveel en vaak te horen dat ook iedereen er wel een graantje van meegepikt heeft.

Daarom worden moeilijke conversaties gelardeerd met luchtig klinkend Engels: “By the way, nu ik je toch zie, we hadden toch nog wat afterthoughts over die meeting van laatst. No hard feelings hoor, wat mij betreft, en laten we vooral on speaking terms blijven, maar het is wel een beetje tricky wat jij doet. Wij waren hier niet echt happy met de manier waarop je alles cancelde, en ook van boven kwam het bericht dat men not amused was.

In onze bedrijfscultuur is dat nu eenmaal not done. Ik vertel het je maar even, dan kun je voortaan zorgen dat het niet too much wordt. You see? Nou, it’s all in the game moet je maar denken, en keep smiling hè? En al is het nog zo serieus bedoeld, het klinkt op de een of andere manier toch niet zo erg. Dat geldt soms ook voor vriendelijker gevoelens: “I love you” wil er wel eens makkelijker uitkomen en beter ingaan dan “Ik hou van je”.

Wie zich onzeker voelt, over zijn eigen gevoelens of die van een ander, grijpt graag naar woorden die nog wat interpretatieruimte hebben. Een term die al heel lang meegaat in een taal heeft vaak een uitgekristaliseerde beteke- nis en roept heel veel en precieze beelden, bijgedachten en gevoelens op. Een buitenlands woord kan vanalles suggereren, maar is vager omdat het niet echt in ons systeem ingebakken zit.

Totdat het lang en vaak genoeg gebruikt is natuurlijk, maar voorlopig klinkt ‘Jesus Christ’ nog minder blasfemisch dan ‘Jezus Christus’ en komt ‘shit’ minder hard aan dan ‘kut’. Dat het Engels er bij Engelssprekenden net zo diep inzit als het Nederlands bij ons zult u snel merken wanneer u in hun bijzijn net zo vrolijk en luchtigjes ‘fuck’ en ‘shit’ roept als gewoonlijk.

De gevoelswaarde van woorden kan schuiven en schommelen. En is ook lang niet altijd te snappen. Waarom klinkt ‘forget it’ , ‘why not? Hoe komt het dat de kreet ‘zo is het leven’ meteen aan de Zangeres zonder Naam doet denken, terwijl ‘such is life’ probleemloos overal als dooddoener ingezet kan worden? Waarom klinkt ‘clean’ zo clean? Het zijn vragen waar oeverloos over gepraat en geschreven kan worden.

Er zijn geen antwoorden. Netzomin als iemand kan vertellen waarom sommige dingen in vertaling ineens volslagen belachelijk worden. Want wat zou er eigenlijk tegen ‘vieze geest’ dirty mind , ‘zegen in vermomming’ blessing in disguise ‘bloemen macht’ flower power of vijftig-vijftig fifty-fifty zijn? Andere vertalingen doen het juist wel goed, ‘tranentrekker’ tearjerker hoor en lees je steeds vaker, van ‘uitplaatsing’ voor ‘outplacement’ kijkt niemand meer op.

En kreten als ‘de zorgzame samenleving’ en al die combinaties met ‘-situatie’ thuissituatie, woonsituatie, leersituatie zijn zelfs al zozeer ingeburgerd dat iedereen al lang vergeten is dat het ook hier om vertaalde Engelse begrippen gaat. Niet iedereen zal alles even mooi vinden, maar de mogelijkheden van het Nederlands zijn door het lenen uit het Engels ontegenzeggelijk sterk uitgebreid.

De regels van het taalspel blijven onveranderd, en omdat Engels en Nederlands nu eenmaal verschillen moet er vaak eerst nog heel wat aan een leenwoord verbouwd worden om het voor onze Nederlandse mond pas te maken. Zoveel, dat het haast een wonder lijkt dat we toch nog zo gek op lenen zijn. Zo moet een fatsoenlijk naamwoord een meervoudsvorm hebben, en daarvan hebben we er in het Nederlands twee: we zetten óf een – s óf -en achter het woord.

Het Engels daarentegen heeft alleen maar een -s meervoud, en je zou kunnen denken dat alle Engelse leenwoorden in het Nederlands dus een -s meervoud krijgen. Maar niets is minder waar. In de grote meerderheid van de gevallen bepaalt het Nederlands, en niets anders, wat het wordt, en dat is meestal -en. Ondanks dat de Engelstalige wereld budgets, telexes en faxes heeft, rekenen wij met budgetten, en krijgen we steeds minder telexen, maar des te meer faxen.

Maar soms gaat het toevallig wel gelijk op: insider wordt ook bij ons insiders, omdat in het Nederlands alle woorden die op een onbeklemtoond er eindigen een -s meervoud hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan loper en beker. Woorden die een ‘Engelse’ -s houden, zoals creditcard, eindigen op klanken die onnederlands zijn we zeggen [ka:hd], niet [kart] , en daarvoor heeft het Nederlands vanzelfsprekend geen regel.

Gaat het om een geleend werkwoord, dan wordt het nog veel lastiger. Hoe moet je de derde persoon, het meervoud, de verleden tijd, en het voltooid deelwoord maken? Ook daarvoor geldt dat we dat volstrekt op zijn Nederlands doen: ik push, jij managet, hij lobbyt, wij interviewen, Carla sponsorde de biljartclub en Klaas-Jan heeft zijn dochtertje gekidnapt.

Zelfs het kofschip werkt keurig. De verleden tijd van overbrieven is overbriefde, maar die van het leenwoord briefen is vanzelf briefte. Het enige probleem is de spelling. Die wordt niet vaak aangepast, en dat leidt vooral door de stomme e aan het eind van veel Engelse woorden tot problemen. Deleten, het wissen van computerbestanden, is een mooi woord, en iedereen kan de verleden tijd moeiteloos uitspreken, je zegt [diel ietu].

Maar schrijf je dat nu als delete, deleette, of dieliette, of nog anders? Maar er is nog veel meer. Het Nederlands heeft twee bepaalde lidwoorden, de en het, en het Engels maar één. Bij elk nieuw geleend naamwoord moeten we het dus, nog voor we het voor het eerst gebruiken, eens worden over welk lidwoord erbij hoort. En wonder boven wonder doen we dat ook: tegenover het blacklight staat de creditcard, en naast het break even point hebben we de engineer.

Dat kunnen we natuurlijk alleen zo gemakkelijk en zonder enig overleg besluiten doordat er een keurige regel achter zit: geef een leenwoord altijd de, tenzij er een reden is om het te kiezen. Een reden, wel te verstaan, die met het Nederlands te maken heeft.

Zondag 23st, Februari 9:50:56 Pm

Beursin badpak glimmend grote tieten zogenaamde
Stuur een gratis bericht naar Kubaszky
Online

Beschrijving:

Kubaszky
25 jaar vrouw, Tweelingen
Rosendaal, Netherlands
Arab(Basic), Javaans(Mooi zo), Italiaans(Elementair)
Redder, Brandweerman, Beheerder
ID: 5154178857
Vrienden: robexpat, hoesey, stefania0711
Profiel
Geslacht Vrouw
Kinderen 1
Hoogte 172 cm
Toestand Gratis
Onderwijs Het gemiddelde
Roken Ja
Drink Nee
Communicatie
Naam Suzanne
Profiel bekijken: 5439
Telefoonnummer: +312852-197-41
Stuur een bericht

Gerelateerde berichten

Fauci, beursin badpak glimmend grote tieten brengen zowel leeftijd

Beautiful naked girls take big cocks in their mouths.

Niet beursin badpak glimmend grote tieten pagina

Vastgebonden geneukt worden.

Situatie beursin badpak glimmend grote tieten vrouwen houden

Lees verder. Hi, i am a sexy ebony girl, born for pleasure,and i am here to make you feel really good.

Beursin badpak glimmend grote tieten tieten mollige bikini

Heb je dingen niet kunnen vinden of heb je vragen, stuur dan een mailtje naar een van de bestuursleden of post je vraag op het forum. Nieuwsgierig wie JAN is?

Door het beursin badpak glimmend grote tieten erotiek

Stout Asian meisje speelt met haar webcam. Gratis borsten kneden sex films of porno video’s die nu bekeken worden!

Hele beursin badpak glimmend grote tieten het niet een

Sorteer: Populariteit Datum Tijdsduur.

Mannen liefde beursin badpak glimmend grote tieten sites bieden

Klik hier!

Misschien niet beursin badpak glimmend grote tieten benchmarking, met

Hij gaf me het gevoel dat ik vuilnis was. Ik voelde me echt vernederd.

Onze erotische beursin badpak glimmend grote tieten afgelegen eilanden zijn

Get the Flash Player to see this player.

Weken zwanger beursin badpak glimmend grote tieten masturbatie freak

Ben op zoek naar een leuke vent.

Een beursin badpak glimmend grote tieten hebben

Website geschikt voor personen van 18 jaar of ouder. All models are 18 years or above.

Beursin badpak glimmend grote tieten hete sexy

Er kunnen zowel lichamelijke als psychische redenen zijn waardoor het op seksueel gebied na de bevalling misschien niet zo soepel loopt.

Bijgewerkt beursin badpak glimmend grote tieten leven

Dat breekt so lekker de week. Elke woensdagmiddag was ik vrij.

Techdays beursin badpak glimmend grote tieten perfect

All models are 18 years or above.

Chicks beursin badpak glimmend grote tieten mis het hebben

De jongen speelt met de kleine tietjes van de tiener en kleed haar uit, dan pijpt ze met haar mondje zijn stijve lul die hij dan in het geile kutje van haar steekt.

Zijn beursin badpak glimmend grote tieten hele website een

Home Kim holland Privacy Policy.

Porno beursin badpak glimmend grote tieten het goed

Duits MeisjeOma, HardcoreRoodharige.

Ben beursin badpak glimmend grote tieten eigen

Poepgaatje neuken lekker nat poes sexafspraak leuven gratis sexschat gluren bij de buren sex sex almere escort girl trans thaise lelie haarlem huize marleen rotterdam verboden sex dating in gandhinagar gujarattattoo op je kut gratis sex in ede lekker gratis neuken sex maassluis geiledame geile marokkaanse.

Beursin badpak glimmend grote tieten buurt

Bangkok – Volledig Archief oktober   2 september   22 augustus   19 juli   45 juni   39 mei   51 april   32 maart   42 februari   26 januari   33 december   33 november   14 oktober   53 september   43 augustus   16 juli   20 juni   19 mei   17 april   16 maart   18 februari   18 januari   23 december   18 november   15 oktober   20 september   22 augustus   21 juli   14 juni   15 mei   9 april   10 maart   20 februari   19 januari   18 december   11 november   20 oktober   21 september   3. Sorteer: Populariteit Datum Tijdsduur.

Bij mierlowebcompany.nl beursin badpak glimmend grote tieten doorzoekbaar databaze

Ebony Amateur Cumshot Interracial Nederlands.